2011.12.29. 21:43 garconcalme

Rólunk

"Ítéletet hirdetünk minden film felett, ami a szemünk elé kerül.
Fellebbezésnek helye nincs!"

Nem az ELTE filmelmélet és filmtörténet szakán végeztünk, és rendezői tapasztalatunk sincs. Viszont elég sok filmet nézünk, amitől feljogosítva érezzük magunkat arra, hogy a filmekkel kapcsolatos véleményünket a publikum elé tárjuk. Amatőr filmesztéták vagyunk, akik kritikát írnak minden filmről, ami a szemük elé kerül.

Mi is a célunk ezzel a bloggal?

Elsősorban nem a premierekre koncentrálunk. Rengeteg oldal foglalkozik kizárólag ezekkel, néhánynak rendszeres olvasói is vagyunk. Ugyan mi is mérlegeltük a lehetőséget, de végül úgy döntöttünk, hogy blogunkat inkább az "amit csak felénk fúj a szél" felfogás fogja meghatározni. Hogy miért? Mert a hasonló arculattal rendelkező oldalak kritikáinak olvasása után mindig maradt bennünk egyfajta kellemetlen érzés. Ez néha az volt, hogy: "nos, ebből nem derült ki túl sok minden...", vagy: "hát, én még beleírtam volna, hogy ...", esetleg: "én ezt a filmet teljesen másként éltem meg".

És itt el is érkeztünk az ízlés kérdéséhez. A film kétségtelenül egy szubjektív műfaj, így túl sokat vitázni sem érdemes róla. Gustibus et coloribus non est disputandum, ugyebár. A gondolatmenetből egyenesen következik, hogy olyan kritikát lehetetlen megfogalmazni, ami mindenkinek megfelel. Valószínűleg fogunk kapni hideget és meleget egyaránt. A célunk az, hogy az általunk megtekintett filmekről/sorozatokról alapos, ám befogadható terjedelmű kritikákat fogalmazzunk meg, ami optimális esetben új megvilágításba helyezheti a már látott filmeket, vagy felkelthet némi érdeklődést a még nem tekintettek irányába.

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://filmbirak.blog.hu/api/trackback/id/tr623505399
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása