2011.12.02. 16:51 garconcalme

Elindultunk!

Sziasztok!

A mai napon elindítottuk blogunkat, mely elsősorban film, illetve sorozat kritikákkal foglalkozik.

Hogy mit kell tudni rólunk?

Nem az ELTE filmelmélet és filmtörténet szakán végeztünk, és rendezői tapasztalatunk sincs. Viszont elég sok filmet nézünk, amitől feljogosítva érezzük magunkat arra, hogy a filmekkel kapcsolatos véleményünket a publikum elé tárjuk. Amatőr filmesztéták vagyunk, akik kritikát írnak minden filmről, ami a szemük elé kerül.

Mi is a célunk ezzel a bloggal?

Elsősorban nem a premierekre koncentrálunk. Rengeteg oldal foglalkozik kizárólag ezekkel, néhánynak rendszeres olvasói is vagyunk. Ugyan mi is mérlegeltük a lehetőséget, de végül úgy döntöttünk, hogy blogunkat inkább az "amit csak felénk fúj a szél" felfogás fogja meghatározni. Hogy miért? Mert a hasonló arculattal rendelkező oldalak kritikáinak olvasása után mindig maradt bennünk egyfajta kellemetlen érzés. Ez néha az volt, hogy: "nos, ebből nem derült ki túl sok minden...", vagy: "hát, én még beleírtam volna, hogy ...", esetleg: "én ezt a filmet teljesen másként éltem meg".

És itt el is érkeztünk az ízlés kérdéséhez. A film kétségtelenül egy szubjektív műfaj, így túl sokat vitázni sem érdemes róla. Gustibus et coloribus non est disputandum, ugyebár. A gondolatmenetből egyenesen következik, hogy olyan kritikát lehetetlen megfogalmazni, ami mindenkinek megfelel. Valószínűleg fogunk kapni hideget és meleget egyaránt. A célunk az, hogy az általunk megtekintett filmekről/sorozatokról alapos, ám befogadható terjedelmű kritikákat fogalmazzunk meg, ami optimális esetben új megvilágításba helyezheti a már látott filmeket, vagy felkelthet némi érdeklődést a még nem tekintettek irányába.

Kellemes olvasást kíván:

Alexnine és Garçon Calme



Jogi blabla: Az oldal szöveges tartalmát a Creative Commons Licenc szabályai védik, de azt szeretjük, ha hivatkoznak ránk.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://filmbirak.blog.hu/api/trackback/id/tr513432083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása